diumenge, 23 de desembre del 2012

CAGA TIÓ!!!


Queda molt poc per  fer cagar el tió i avui recordem aquesta figura nadalenca, pròpia i tradicional, que tants dolços ens ha regalat. Perquè cal recordar l’autèntica història del tió i la seva afable senzillesa:


Avui en dia els tions caguen de tot, i sovint  deixen d'arribar a les cases,  perquè n'agafa el relleu el Pare Noel. Però també sovint els pobres tions s’esforcen per deixar de cagar dolços i convertir aquests en consoles, bicicletes o gran objectes difícils de digerir (mai més ben dit).

Un recurs molt entretingut del nostre personatge nadalenc, és un tió de papiroflèxia que abans trobàvem fàcilment per Internet i ara sembla que costa trobar. Hem recuperat aquest recurs per tots vosaltres, perquè un senzill tió arribi a casa vostra. Quan aquest tió va aparèixer a la xarxa, es va iniciar una campanya de regalar aquests tions en secret a gent desconeguda, personalment algú de nosaltres se'n va trobar un que encara guarda amb il·lusió. Ja ho sabeu , feu un tió per vosaltres i un altre per regalar!



I per acabar, recordar una d'aquelles “altres cançons de nadal” que parla d’aquest fet màgic com és cagar el tió! 


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Els tions de Catalunya de segur que ja han estan ben alimentats, perquè aquesta nit els nens i nenes els faran cagar moltes joguines, fins que surti la patata que vol dir que el tió ja ho ha cagat tot!

Anònim ha dit...

Uns diuen patata, altres diuen que es pixa, o que caga carbó per dir prou... Altres el seu tió diu que prou amb una tifa de xocolata o simplement no deixa anar res més... Per cert personalment no havia sentit mai això de la patata!

Unknown ha dit...

No podem oblidar mai que la nostra cultura és molt rica i que cada localitat té les seves pròpies tradicions o variacions, come ens heu demostrat amb els vostres comentaris, gràcies!