diumenge, 2 de desembre del 2012

Com ens poden afectar les noves tecnologies?

Les "noves tecnologies" formen part de la nostra vida quotidiana, per aquest motiu ens hauríem de preguntar si realment n'estem fent un bon ús.



Els adults som més conscients de l'ús que hem de donar a les tecnologies per aquest motiu, en la mesura del possible, hem ensenyar als infants a fer-ne un bon ús.
També es pot donar el cas, que siguin els nens i nenes el que tenen més control que nosaltres sobre les "noves tecnologies" aleshores, ens hem de deixar ajudar i informar sobre aquestes.

Una de les "noves tecnologies" que tenim més a mà  i que més utilitzem és Internet. Per aquest motiu n'hem de saber els inconvenients i les avantatges que té pels infants.

Un dels inconvenients que pot afectar a nens i nenes de diferents edat quan comencen a explorar per Internet és el cyberbullying que és produeix quan una persona o un grup de persones ataquen els sentiments, critiquen la manera de ser o el físic, etc. d'un infant o jove que té accés a Internet, sobre tot a les xarxes socials.

Aquí teniu webs que us poden ser útils:
  • http://www.internetsinacoso.com 
  • http://www.protegeles.com/es_que_hacemos.asp
  • Gencat, apartat de la web on parla del ciber-assetjament

Un les avantatges del qual els nens i nenes poden gaudir gràcies a internet, és de la multitud de de portals educatius als quals poden accedir i que els ajudaran a aprendre mentre jugen, miren videos... 

Seguidament us en deixem un recull:
  • http://www.edu365.cat
  • http://www.super3.cat/infok
  • http://www.lestresbessones.com


Com a futurs educadors hem de tenir en compte tots aquests aspectes ja que actualment, i en un futur no molt llunyà, formaran part del nostre entorn de treball.

Per finalitzar us deixem una vinyeta de còmic que tracta una historia dirigida a nens i nenes entre 8 i 10 anys explicant què han de fer en el cas de que pateixin ciberassetjament.



http://Pixton.com/es/:3jzlyw3t

2 comentaris:

Estudiant d'Art ha dit...

Em sembla un article molt interessant, i amb molta raó. Les noves tecnologies són una realitat i no podem deixar-les a part. Però també és una realitat la poca adaptació d'alguns professors en aquest àmbit, i crec que s'hauria d'exigir tant una bona educació per la bona utilització per part dels estudiants, com per part dels professors.

Unknown ha dit...

Moltes gràcies! Com a futures mestres ben segur que ho tindrem present.