dimecres, 28 de novembre del 2012

Segons el Gran Diccionari de la llengua catalana:


  • EleccióDesignació d'una persona per a un càrrec o comissió mitjançant votació.
  • DemocràciaDoctrina política que defensa la intervenció del poble en el govern i en l'elecció dels governants. 
Aquest dues paraules són molt importants quan s'apropen eleccions a qualsevol territori democràtic.

El passat 25 de novembre a Catalunya es va dur a terme "la festa de la democràcia" on una altra paraula, juntament amb crisi, retallades,atur..., hi va tenir molta importància: INDEPENDÈNCIA  
Durant aquest període electoral s'ha parlat molt sobre la independència de Catalunya, és a dir que Catalunya esdevingui un nou país separat d'Espanya.

El resultat  de les eleccions va ser el següent:
Gràfic del diari ARA

Aquest gràfic i molta més informació el podreu trobar al diari ARA

Les eleccions al parlament a Catalunya les va guanyar CiU, partit presidit per Artur Mas. Però tot i haver guanyat per a poder governar haurà de pactar amb algun dels partits que han quedat per darrere seu. 

Què decidiran? Què us agradarien que decidissin? Què en penseu dels resultats de les eleccions? Com creieu que poden afectar els resultats al sistema educatiu? Què en penseu de la independència de Catalunya, creieu que serà un pas endavant o en darrere? I el més important...Com expliquem als més menuts i menudes què suposen tots aquests canvis?

Per últim, ens agradaria ensenyar-vos aquest videoclip que han realitzat els nens i nenes de la planta d'oncologia de l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona juntament amb el cantant Macaco, els professionals i voluntaris de la planta. Han realitzat aquest vídeo per a conscienciar sobre la importància de la recerca en la lluita del càncer infantil.  
més a més,  han gaudit moltíssim realitzant el vídeo i el somriure d'un infant, no té preu!
Si vols contribuir a finançar aquesta lluita contra el càncer infantil pots fer el teu donatiu a http://www.obrasocialsantjoandedeu.org



2 comentaris:

Petjades Educatives ha dit...

Hola sóc la Danna del bloc Aprenem amb la natura. Em presento perquè m'agradaria donar el meu punt de vista personal, ja que no vull expressar una opinió en nom del meu grup i després el grup no comparteixi la meva opinió. ''Allà voy''.
El passat 26 de novembre se'ns ha donat l'oportunitat de sentir la nostra veu, en Democràcia l'única manera de sentir la veu del poble és mitjansat el vot. Gairebé un 70%del poble català, un fet històric, hem exercit el nostre dret a vot.
Cadascú ha votat el partit que més l'ha representat i que més ideològicament se sent representat.
El que m'agradaria a mi destacar és que hi va haver un partit, concretament Cup, que tot i sent un partit Antisistema, va treure 3 diputats al parlament de Catalunya. Això és un fet que ens hauria de preocupar ja que demostra que molta gent ja cansada d'una Campanya que jo la qualificaria de ridícula, ha optat per votar un partit Antisistema. Amb aquest pas no sé on arribarem.

Unknown ha dit...

Hola Danna, sóc el Pere d'aquest bloc. Primer de tot moltes gràcies per visitar el bloc i pel teu comentari. També expressaré la meva opinió personal que potser no totes les membres del grup comparteixen. Et faré una pregunta: QUÈ ÉS EL SISTEMA?
El poder de la banca, les polítiques de retallades: A LA SALUT!..., A LA CULTURA...!, A L'EDUCACIÓ!, l'enriquiment dels rics i empobriment dels pobres,DESNONAMENTS!, suïcidis!.... SI AQUEST ÉS EL SISTEMA JO TAMBÉ SÓC ANTISISTEMA!!

Però la CUP no t'ha de fer cap por, són amics i amigues, veïns i veïnes, persones molt vinculades al món associatiu i al dia dia al carrer. Cal canviar les coses i ara una petita part del carrer ha entrat al parlament, per tant, cal veure-ho com una oportunitat.

Personalment em fa més por que partits com Ciutadans(el partit de l'ex PPopular Albert Rivera) treguin 9 diputats, o que 60142 persones votin el partit racista ultra dretà PxC.

Amb petites passes podem canviar el món!