dissabte, 24 de novembre del 2012


Que prometen els polítics a la infància i l’adolescència?

En ple dia de reflexió ens preguntem si els adults expliquem prou als infants i adolescents el moment polític, històric i actual que vivim a Catalunya. Quan els infants i adolescents senten a parlar de política sovint no es tenen els recursos suficients per explicar amb claredat com els repercuteix amb ells, ni tota una sèrie de preguntes infinites que ens poden fer al respecte.

“Què són les eleccions? Quin partits polítics hi ha? Quines diferències hi ha entre els uns i els altres? Que significa que Espanya ens roba? Què és el dèficit i que és el deute? Quan acabarà la crisis? Jo sóc d’esquerres o de dretes? Què és la democràcia?”

Per sort hem trobat ajuda a través del portal web de l’info K (l’informatiu infantil de tv3), un vídeo on podem veure els candidats  dels principals partits que es presenten a les eleccions al Parlament, aquest diumenge 25 de novembre.  Els candidats entrevistats responen més preguntes personals que no pas relacionades amb l’economia o el model de país, però si més no aquí tenim un recurs interessant per reflexionar i conèixer més els nostres candidats.

Tenen mascota els nostres polítics?Quines aficions a part de la política?

De petit que vols ser? (i de gran?) Quan parleu en públic teniu vergonya?

Quin grup de música és el preferit dels candidats catalans? Què fareu pels infants si guanyeu?

Quins esports us agraden? De petit, quin era el teu llibre preferit?

Finalment us deixem un vídeo de caire humorístic sobre el debat de les eleccions, el vídeo és un muntatge del  programa APM?(Alguna pregunta més? TV3) amb una fusió dels moments més tensos del debat electoral. Que faria un mestre amb un ambient semblant a  classe?