dimecres, 28 de novembre del 2012

Segons el Gran Diccionari de la llengua catalana:


  • EleccióDesignació d'una persona per a un càrrec o comissió mitjançant votació.
  • DemocràciaDoctrina política que defensa la intervenció del poble en el govern i en l'elecció dels governants. 
Aquest dues paraules són molt importants quan s'apropen eleccions a qualsevol territori democràtic.

El passat 25 de novembre a Catalunya es va dur a terme "la festa de la democràcia" on una altra paraula, juntament amb crisi, retallades,atur..., hi va tenir molta importància: INDEPENDÈNCIA  
Durant aquest període electoral s'ha parlat molt sobre la independència de Catalunya, és a dir que Catalunya esdevingui un nou país separat d'Espanya.

El resultat  de les eleccions va ser el següent:
Gràfic del diari ARA

Aquest gràfic i molta més informació el podreu trobar al diari ARA

Les eleccions al parlament a Catalunya les va guanyar CiU, partit presidit per Artur Mas. Però tot i haver guanyat per a poder governar haurà de pactar amb algun dels partits que han quedat per darrere seu. 

Què decidiran? Què us agradarien que decidissin? Què en penseu dels resultats de les eleccions? Com creieu que poden afectar els resultats al sistema educatiu? Què en penseu de la independència de Catalunya, creieu que serà un pas endavant o en darrere? I el més important...Com expliquem als més menuts i menudes què suposen tots aquests canvis?

Per últim, ens agradaria ensenyar-vos aquest videoclip que han realitzat els nens i nenes de la planta d'oncologia de l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona juntament amb el cantant Macaco, els professionals i voluntaris de la planta. Han realitzat aquest vídeo per a conscienciar sobre la importància de la recerca en la lluita del càncer infantil.  
més a més,  han gaudit moltíssim realitzant el vídeo i el somriure d'un infant, no té preu!
Si vols contribuir a finançar aquesta lluita contra el càncer infantil pots fer el teu donatiu a http://www.obrasocialsantjoandedeu.org



dissabte, 24 de novembre del 2012


Que prometen els polítics a la infància i l’adolescència?

En ple dia de reflexió ens preguntem si els adults expliquem prou als infants i adolescents el moment polític, històric i actual que vivim a Catalunya. Quan els infants i adolescents senten a parlar de política sovint no es tenen els recursos suficients per explicar amb claredat com els repercuteix amb ells, ni tota una sèrie de preguntes infinites que ens poden fer al respecte.

“Què són les eleccions? Quin partits polítics hi ha? Quines diferències hi ha entre els uns i els altres? Que significa que Espanya ens roba? Què és el dèficit i que és el deute? Quan acabarà la crisis? Jo sóc d’esquerres o de dretes? Què és la democràcia?”

Per sort hem trobat ajuda a través del portal web de l’info K (l’informatiu infantil de tv3), un vídeo on podem veure els candidats  dels principals partits que es presenten a les eleccions al Parlament, aquest diumenge 25 de novembre.  Els candidats entrevistats responen més preguntes personals que no pas relacionades amb l’economia o el model de país, però si més no aquí tenim un recurs interessant per reflexionar i conèixer més els nostres candidats.

Tenen mascota els nostres polítics?Quines aficions a part de la política?

De petit que vols ser? (i de gran?) Quan parleu en públic teniu vergonya?

Quin grup de música és el preferit dels candidats catalans? Què fareu pels infants si guanyeu?

Quins esports us agraden? De petit, quin era el teu llibre preferit?

Finalment us deixem un vídeo de caire humorístic sobre el debat de les eleccions, el vídeo és un muntatge del  programa APM?(Alguna pregunta més? TV3) amb una fusió dels moments més tensos del debat electoral. Que faria un mestre amb un ambient semblant a  classe?



divendres, 23 de novembre del 2012

La màquina és un reflex de nosaltres!

L'entrada d'avui està basada en el següent vídeo.

De la mateixa manera que la cal·ligrafia ens pot donar idees sobre l'estat d'ànim i la manera de ser de les persones, el llenguatge 2.0 que utilitzem no deixa de ser un reflexe de nosaltres mateixos. La diferència és que aquelles línies que queden escrites en un paper i potser no arriben mai a veure la llum, en l'àmbit digital en qüestió de segons poden donar la volta al món. Som realment conscients de la universalitat d'aquest llenguatge? Quines conseqüències pot tenir...?
Recentment al cinema s'ha estrenat la pel·lícula "Fènix11-23" un exemple clar i real de l'abast d'aquest llenguatge 2.0, en la qual una família veu amenaçada la seva vida quotidiana per la repercussió que l'ús d'aquest llenguatge pot tenir.
Aquesta pel·lícula ens pot servir per a consenciar als més petits quin és el poder i l'abast que té el llenguatge 2.0

divendres, 16 de novembre del 2012

Les TIC

Les "noves tecnologies" sempre han format part del nostre entorn. Moltes vegades quan anomenem tecnologia ens estem referint a una cosa propera al nostre espai temporal. Per exemple en el seu moment, una "nova tecnologia" va ser la pedra pels neandertals o el vaixell de vapor per a la producció industrial. Aquest desenvolupament tecnològic forma part del progrés social, però en el últims anys, aquest desenvolupament tecnològic s'ha vist molt accelerat respecte els anys anteriors.
Avui en dia, la recerca o obtenció d'informació s'adquireix en gran part a partir de "les noves tecnologies" (l'ordinador, telefon mòbil, xarxes socials...) i sense cap mena de prohibició decidim quina informació formarà part del nostre coneixement i quina no.
L'educació ha de tenir en compte les "noves tecnologies" de cada moment, ja que la tasca dels mestres és renovar-se per poder-se apropar als seus alumnes i així establir un feedback entre els alumnes i els mestres, educadors/es i/o professors/es.
I COM EXPLIQUEM AIXÒ A UN INFANT?
Els vostres avis i àvies, els mestres, els pares i mares... quan tenien la vostra edat no vivien envoltats de les mateixes tecnologies que nosaltres. Nosaltres hem vist com entraven els primers ordinadors a casa i poc ens pensàvem que avui tindríem petits aparells a la butxaca on accedir a Internet. Tot ha canviat tant ràpidament que a vegades costa que els adults s’adaptin als infants. Vosaltres els nens i nenes sou petits mestres i difusors de les tecnologies, molts avis i àvies s’atreveixen a engegar un ordinador gràcies als seus néts. Per això és tant important que els mestres aprenguin de vosaltres totes les novetats tecnològiques que apareixen dia rere dia i ho aprofitin per ensenyar d’una manera diferent!

divendres, 9 de novembre del 2012

Ja som aquí!

Us donem la benvinguda en aquest petit projecte, un espai per retornar a la nostra infància i aprendre a veure el món des dels ulls d'un infant.

Benvinguts i benvingudes!